Szövegegyezés vizsgálat

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem polgárai számára elérhető a szövegegyezés vizsgálat, melyet az Ouriginal (korábban Urkund) szövegegyezés-vizsgáló szolgáltatással végzünk el.
 
A vizsgálat a következő módon történhet:
  • az egyetem e-learning portálján keresztül
  • adminisztrátori feltöltéssel
Támogatott formátumok: .doc, .docx, .xls, .xlsx, .sxw, .ppt, .pptx, .pdf (olvasható), .pdf 2.0, .txt, .rtf, .html, .htm, .wps, .odt, .odp, .ods, .tif, .tiff, .ps, és .hwp.
A képként beillesztett ábrák, táblázatok szövegében a keresés nem valósítható meg, az ellenőrzés csak szöveges dokumentumok vizsgálatára alkalmas.
Az Ouriginal az interneten ingyenesen elérhető oldalakon, és az Ouriginal adattárába feltöltött dokumentumok, saját repozitóriumában elhelyezett dokumentumok átvizsgálásával keresi a szövegegyezést.
Az Ouriginal adattárában a dokumentumok semmilyen módon nem böngészhetők, és hozzáférhetetlenek a Google vagy más keresőmotorok számára.
A keresés eredménye az Ouriginal hasonlósági pontszám (%). Az Ouriginal felületén lehet a részletes elemzést megtekinteni, mely az egyező szövegrészek hosszát, forrásait is feltárja.
 
 
Oktatóink figyelmébe ajánljuk:
 
Elérhetőségünk:
Plágiumkereséssel kapcsolatosan az archivum@uni-mate.hu e-mail címre várjuk kérdéseiket, megkereséseiket