E-learning

Az E-learning felületen érhetik el az egyetem hallgatói a tantárgyaikhoz kapcsolódó e-learning kurzusokat, az oktatók által feltöltött tananyagokat, teszteket, vizsgákat és egyéb segédanyagokat. Emellett a Moodle E-learning Portál kommunikációs fórumként is szolgál a hallgatók és az oktatók között.
 
 
Tartalomjegyzék:
 
Első bejelentkezés
Az e-learninget ugyanazzal a felhasználónévvel (neptun azonosító a hallgatóknak, MATE azonosító a munkatársaknak) és jelszóval érik el az egyetem hallgatói, mint a többi központi azonosítást használó szolgáltatást (pl. levelező rendszer, eduroam, honlapok,  központi géptermek).
 
Amennyiben még nem történt meg, az első bejelentkezéshez a felhasználónév és a jelszó aktiválása szükséges a https://joker.uni-mate.hu  oldalon. A joker.uni-mate.hu oldalra a Neptun-kóddal (munkatársaknak MATE azonosítóval), és jelszóként a "Ne" szócska és a születési dátum 8 számjegyével (Pl.: Ne19940315) lehet bejelentkezni. A bejelentkezés után meg kell változtatni a jelszót. Ezután az e-learningbe és a fennebb említett rendszerekbe a Neptun-kóddal (munkatársaknak MATE azonosítóval) és a már megváltoztatott jelszóval lehet belépni. A jelszót félévente meg kell változtatni. A jelszócsere a Neptun rendszert nem érinti.
 
A Portál kezdőoldalán az első lépésekhez tanulói tájékoztató található magyar és angol nyelven.
Sikertelen belépés - Elfelejtett jelszó
Lejárt jelszó esetén a https://joker.uni-mate.hu oldalon meg  kell újítani a régi jelszót, majd az új jelszóval bejelentkezni az e-learning felületére.
Elfelejtett jelszó esetén, a felhasználók az Informatikai Igazgatóság Helpdesk szolgálatán, a helpdesk@uni-mate.hu címen kérhetnek segítséget.
Névváltoztatás
Névváltozáskor a felhasználók az Informatikai Igazgatóság Helpdesk szolgálatán, a helpdesk@uni-mate.hu címen kérhetik nevük módosítását. Miután ott megtörtént a változtatás, az e-learning rendszerbe való újabb belépéskor is módosulni fog a felhasználó neve az e-learning protálon is..
Rendszerhiba, hibaüzenetek kezelése
Kérjük, hogy a rendszer leállását, nem megfelelő működését az elearning@uni-mate.hu címen jelezzék a felhasználók.
Kérünk a probléma részletes ismertetése mellett képernyőképet küldeni, és/vagy a pontos hibaüzenetet bemásolni, a kurzus nevét/linkjét megadni, a hiba tapasztalásakor végzett tevékenységet megnevezni. Továbbá, segíthet a hiba reprodukálásában, ha ismerjük, hogy melyik böngészőben jött elő a hiba.
E-learning használata hallgatóknak
A Kurzusokat az oktatóktól kapott cím, link, vagy Neptun kód alapján lehet megkeresni, beiratkozni általában az oktatótól kapott beiratkozási kulccsal lehet.
 
Ha egy hallgató felvett egy e-learning kurzust, az mindig megtalálható lesz a Kezdőoldal, az Irányítópult/ Kurzusaim menüpont alatt.
 
 
E-learning használata oktatóknak
Kurzus kérelmezése továbbra is kizárólag oktatók és ügyintézőik által adható le az e-learning felületen.
A kurzuskérelem kitöltéséhez szolgáló útmutató a következő linken tekinthető meg: útmutató
 
Az Egyetemi E-learning Portálon található az E-learning használata oktatóknak című online kurzus, amely a felülettel először ismerkedő és a már aktív szerkesztő tanárok számára is hasznos segédleteket tartalmaz.
A szöveges útmutatók és a videók a belépéstől kezdve a kurzus szerkesztésén keresztül a különböző taneszközök beállításáig és használatáig ismertetik a rendszer nyújtotta lehetőségeket, amelyek által a portálon történő gyorsabb és hatékonyabb eligazodásban kívánjuk támogatni az egyetem oktatóit.
 
A beiratkozás kötelezettséggel nem jár, a célunk, hogy a felhasználói segédletek szükség szerint bármikor elérhetőek legyenek a résztvevők számára.
 
A kurzusban BBB terem is található konzultáció céljából. 
 
A kurzus elérésének a menete:
  1. Lépjen be az egyetemi E-learning Portálra
  2. Klikkeljen rá vagy másolja be a böngészőjébe a következő linket, ami a kurzus felületére irányítja: https://elearning.uni-mate.hu/course/view.php?id=2066
  3. Írja be a beiratkozási kulcsot, melyet az elearning@uni-mate.hu címen igényelhet.

Oktatói útmutató a BBB beállításaihoz és használatához

 
 
 
 
Személyes módszertani segítség oktatók számára

Egyetemünk oktatói számára személyes módszertani segítséget is nyújtunk az e-learning rendszer használatában. A vírushelyzetre való tekintettel BBB-ben képernyőmegosztással, vagy telefonon állunk rendelkezésre. Személyes segítség korlátozottan, csak előzetes időpont egyeztetéssel érhető el.
 
Az e-learninggel kapcsolatos kérdésekben (belépést, jelszót, névcserét kivéve) az elearning@uni-mate.hu címen kérhetnek segítséget, vagy egyeztethetnek időpontot.
 
Elérhetőségek:
 
Nem belépési problémával kapcsolatos kérdések:

E-mail cím:   elearning@uni-mate.hu 
Gyulai Judit (Szent István Campus): +36-28-522-000/1177
Fónai Nikolett (Kaposvári Campus) +36-82-505-800/1302