Szabadon elérhető adatbázisok

Agris


Szolgáltató: FAO
Hozzáférés: http://www.fao.org/agris/

Ismertetés: Az Agris adatbázis az agrártudományok és a technológia területeiről gyűjt bibliográfiai adatokat és hozzájuk kapcsolódó linkeket. Az indexelt tartalmak között szerepelnek folyóiratcikkek, statisztikák és konferencia közlemények is.

Bővebb ismertető

BASE - Bielefeld Academic Search Engine


Szolgáltató: Bielefeld University Library
Hozzáférés: https://www.base-search.net/

Ismertetés: A BASE a különböző tudományterületek online adatbázisaihoz, archívumaihoz és repozitóriumaihoz biztosít közös keresőfelületet. A segítségével elérhető több, mint 100 millió dokumentum adatai, valamint teljes szövegű tartalmak is.

Bővebb ismertető

ChemSpider


Szolgáltató: Royal Society of Chemistry
Hozzáférés: http://www.chemspider.com/
Megjegyzés: EISZ előfizetés

Ismertetés: A ChemSpider több millió vegyületet gyűjtő és indexelő kémiai adatbázis, amelyben szövegesen és kémiai szerkezet szerint is indítható keresés.

Bővebb ismertető

COMPASS


Szolgáltató: EISZ Titkárság
Hozzáférés: http://compass.mtak.hu/

Ismertetés: A COMPASS egy elektronikus katalógus: a hazai intézmények által nemzeti licenc vagy egyéni előfizetés keretében beszerzett elektronikus tudományos tartalmak, illetve saját fejlesztésű adatbázisok keresőfelülete.

Bővebb ismertető

Digitális Tankönyvtár

Szolgáltató: Oktatási Hivatal
Hozzáférés: http://www.tankonyvtar.hu/hu

Ismertetés: A Digitális Tankönyvtárban számos tudományterületről magyar nyelvű egyetemi tankönyvek, egyetemi jegyzetek és tanári kézikönyvek érhetőek el teljes szöveggel.

Bővebb ismertető

EconBiz

Szolgáltató: ZBW
Hozzáférés: https://www.econbiz.de/

Ismertetés: Az EconBiz adatbázis a közgazdaságtudomány és az üzleti tudomány területeiről szolgáltat teljes szöveggel elérhető szakirodalmat.

Bővebb ismertető

Europeana – Európai Digitális Könyvtár


Szolgáltató: Europeana Foundation

Hozzáférés: http://www.europeana.eu/

Ismertetés: Az Europeana közös felületet biztosít az Európai Unió tagállamaiban digitalizált dokumentumok eléréséhez. Az adatbázisban műalkotások, műtárgyak, könyvek, videók és hanganyagok érhetőek el.

Bővebb ismertető

Hindawi Open Access Journals


Szolgáltató:
Hindawi
Hozzáférés: https://www.hindawi.com/journals/

Ismertetés: A Hindawi Open Access Journals weboldalon a Hindawi kiadó egy helyen biztosít hozzáférést a szabadon elérhető folyóirataihoz. A periodikák valamennyi tudományterületet lefednek.

Bővebb ismertető

HUNGARICANA


Szolgáltató: Országgyűlési Könyvtár
Hozzáférés: https://hungaricana.hu

Ismertetés: A Hungaricana adatbázis a közgyűjteményi digitalizálások eredményeit teszi hozzáférhetővé. Több gyűjteményrészből áll: Képcsarnok, Könyv- és Dokumentumtár, MAPIRE, Térképek és Építészeti Tervek, Levéltár.

Bővebb ismertető

 

MABI – Magyar Mezőgazdasági Bibliográfia


Szolgáltató: Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár
Hozzáférés: http://www.mezogazdasagikonyvtar.hu/szolgaltatasok/mabi

Ismertetés: A MABI a Magyarországon 1986-tól megjelent mezőgazdasági szakirodalom bibliográfiai adatbázisa, amelyben a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár online katalógusán keresztül lehet keresni.

Bővebb ismertető

SSRN – Social Science Research Network


Szolgáltató:
Elsevier
Hozzáférés: http://www.ssrn.com/en/

Ismertetés: Az SSRN kutatói hálózaton alapuló adatbázis, amelyben a szerzők saját maguk helyezhetik el tudományos írásaikat. Az adatbázis több ezer feltöltött tudományos munkaanyagot és megjelenés előtti publikációt tartalmaz a társadalomtudomány különböző területeiről.

Bővebb ismertető

Taylor & Francis Online – Open Journals


Szolgáltató:
Taylor & Francis
Hozzáférés: http://www.tandfonline.com/

Ismertetés: A Taylor & Francis Online felületen a kiadó nyílt hozzáférésű tudományos folyóiratai szabadon olvashatóak. A folyóiratok számos tudományterületet lefednek.

Bővebb ismertető