Repozitóriumok

AgEcon Search


Szolgáltató:
University of Minnesota Department of Applied Economics, University of Minnesota Libraries, Agricultural and Applied Economics Association
Hozzáférés: http://ageconsearch.umn.edu/

Ismertetés: Az AgEcon Search repozitóriumban az agrártudományok és az alkalmazott közgazdaságtudományok területeiről érhetőek el teljes szöveggel tudományos tartalmak: konferenciaközlemények, folyóiratcikkek, könyvfejezetek és kormányzati dokumentumok.

Bővebb ismertető

DART – Europe E-theses Portal


Szolgáltató: Liber & UCL
Hozzáférés
: http://www.dart-europe.eu

Ismertetés: A DART-Europe E-theses oldalon a közreműködő intézmények által elektronikus formában archivált doktori értekezések és tézisek kereshetők közös felületen. Az adatbázis valamennyi tudományterületet lefed.
 

Bővebb ismertető

DOAB – Directory of Open Access Books


Szolgáltató: OAPEN Foundation
Hozzéférés: http://www.doabooks.org

Ismertetés: A DOAB szabadon elérhető lektorált tudományos kiadványokhoz nyújt hozzáférést számos témában. Az adatbázisban lehetőség van kereső használatára és témakörök szerinti böngészésre is.

Bővebb ismertető

DOAJ – Directory of Open Access Journals


Szolgáltató: Lund University Libraries

Hozzáférés: http://www.doaj.org

Ismertetés: A DOAJ a különböző tudományterületeket feldolgozó szabadon hozzáférhető folyóiratokat rendszerező adatbázis, amelyben cikkeket és folyóiratcímeket egyaránt kereshet a felhasználó.

Bővebb ismertető

EconStor
 


Szolgáltató: ZBW
Hozzáférés: https://www.econstor.eu/

Ismertetés: Az EconStor nyílt hozzáférésű publikációkat kínál a közgazdaságtudomány valamennyi területéről. A gyűjtemény egyetemi publikációkat, műhelytanulmányokat, folyóiratcikkeket, szakdolgozatokat, disszertációkat és könyveket egyaránt tartalmaz.

Bővebb ismertetető

OpenDOAR – The Directory of Open Access Repositories


Szolgáltató:
University of Nottingham
Hozzáférés: http://www.opendoar.org/

Ismertetés: Az OpenDOAR a tudományos nyílt hozzáférésű repozitóriumok címjegyzéke. Az oldalon lehetőség van repozitóriumakat keresni és böngészni azok tartalmaiban.

Bővebb ismertető

SSOAR – Social Science Open Access Repository


Szolgáltató:
Leibniz-Institut für Sozialwissenschaften
Hozzáférés: http://www.ssoar.info

Ismertetés: Az SSOAR a társadalomtudományi vonatkozású szabadon hozzáférhető publikációkat gyűjti. A repozitóriumban a közgazdaságtudományi, a szociológiai és a politikatudományi témák mellett, a társadalomtudományok határterületei is megtalálhatóak.

Bővebb ismertető

REAL – az MTA Könyvtárának Repozitóriumai


Szolgáltató:
MTA Könyvtár és Információs Központ
Hozzáférés: http://konyvtar.mta.hu/index.php?name=v_5_5

Ismertetés: Az MTA Könyvtára több repozitóriumot is működtet, melyek mindegyike egy-egy területet fed le pl.: folyóiratok, doktori értekezések, kéziratok stb. A gyűjteményekben külön-külön és egyszerre is indítható keresés.

Bővebb ismertető