Tessedik Sámuel Könyvtár

A szarvasi képzési helyen elérhető Tessedik Sámuel Könyvtár biztosítja a város és a régió agrár-szakirodalmi ellátását. A 40.000 kötetes állománynak 90%-a szabadpolcos rendszerben kereshető. A könyvtár tágas olvasóteremmel és folyóirat-olvasóval várja a mezőgazdaság, vízgazdálkodás és a környezetgazdálkodás iránt érdeklődőket. A szakkönyvek mellett a könyvtár rendelkezik audiovizuális, szépirodalmi gyűjteménnyel is, valamint a karon végzett hallgatók diplomamunkáit is gyűjti.
 
Nyitvatartás:
Szerda: 12.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 12.00
 
NYÁRI ZÁRVATARTÁS: 2022. július 11-től
 

Keresés és böngészés a könyvtár online katalógusában: http://opac3.szarvas.uni-mate.hu/

Információk a könyvtári szolgáltatásokról
A könyvtár nyitvatartási idejében lehetőség van a beiratkozásra, könyvek és folyóiratok helyben használatára, valamint a beiratkozott olvasók számára a könyvek kölcsönzése és könyvtárközi kölcsönzés igénybevétele is lehetséges.
A szakdolgozatok és TDK dolgozatok kizárólag helyben olvashatók.
Fénymásolásra, szkennelésre, nyomtatásra nincs lehetőség a könyvtárban.
 
Emlékeztető üzenet küldése
A kölcsönzött könyvek határidejének lejárta előtt 2 naptári nappal emlékeztető üzenet kerül kiküldésre a könyvtári rendszerből.
Késedelmi figyelmeztetés küldése a lejárt határidejű dokumentumokról
Ha a kölcsönzött dokumentumok határideje lejárt, a könyvtári rendszer késedelmi figyelmeztetést küld az olvasónak a lejárati dátumot követő 2., 5. és 10. munkanapon a regisztrációkor megadott e-mail címre.
 
Hosszabbítási lehetőség az online katalóguson keresztül:
Olvasói belépést követően (jobb felső sarok):
vonalkód: olvasójegy száma
jelszó: születési dátum utolsó 6 számjegye (megváltoztatható). Ha elfelejtette, az Elfelejtette jelszavát opció segítségével újat állíthat be.
Sikeres bejelentkezés után a Saját könyvtár – Kölcsönzések menüpont.
Az online katalógusban a határidő lejárta előtt lehet hosszabbítani. A már lejért határidejű dokumentumok hosszabbítását kérje a lent megadott e-mail címen.
 
Elérhetőségek:
  Cím: 5540 Szarvas, Szabadság út 1-3.