Habilitációs és pályázati igazolások igénylése

Az Egyetemi Habilitációs Szabályzat előírása szerint a habilitációs pályázati anyag része az Egyetemi Könyvtár és Levéltártól igényelt habilitációs igazolás, amely a Magyar Tudományos Művek Tárában a szerző által feltöltött adatok alapján elkészült tudománymetriai táblázatok (Általános értékelő táblázat, MTA tudományterületi összefoglaló táblázat) adatait tartalmazza. Az igazolás az értékelő táblázatok eredetiségét hitelesíti, a közlemények helyességéért minden felelősség a szerzőt terheli.
A habilitációs igazolást, valamint az egyéb pályázatokhoz (pl. egyetemi tanári pályázat) igényelt igazolást az Egyetemi Könyvtár és Levéltár nevében az Egyetem intézményi MTMT adminisztrátora állítja ki. Az igazolások kiállítását megelőzően az illetékes campuskönyvtár adminisztrátora közleményellenőrzést végez, amely során az adatok mellett ellenőrzi a besorolásokat, az intézményi hozzárendeléseket, külső azonosítókat, a publikációk elérhetőségét. A hiányos adatú közlemények javításához a szerző együttműködése, szükség esetén a publikáció rendelkezésre bocsátása is elengedhetetlen a publikációs lista megfelelő jóváhagyottsági, ellenőrzöttségi állapotához.

Tudományterülettől, az MTMT-ben rögzített publikációk, idézők számától és korábbi ellenőrzöttségétől függően az ellenőrzés szerzőnként több munkanapot vesz igénybe, ezért az igazolás igénylését legalább három héttel a határidő előtt jelezzék.

Igazolásra vonatkozó igényét az alábbi elérhetőségeken jelezheti:
Személyesen munkaidőben az MTMT adminisztrátoroknál
 
Az igazolás elkészültéről e-mail útján értesítjük, amelyhez az elektronikus változatot is mellékeljük. Az értesítést követően az igazolás eredeti példánya személyesen a Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár titkárságán átvehető munkaidőben.