MATE E-learning hírek

 
 

Tisztelt E-Learning Felhasználók!

Előkészítettük az e-learning felületet a 2021/2022-es tanév / őszi félév kurzusai számára. Amennyiben szeretnének az őszi félévre kurzusokat indítani, a korábban megszokott módon megtehetik. Kérjük szíves segítségüket abban, hogy minél előbb kérelmezzék e-learning kurzusaik létrehozását a nyár folyamán, hogy munkatársaink folyamatosan, a lehető legrövidebb idő alatt tudják feldolgozni azokat.

Kérjük, hogy kurzus igényeiket lehetőség szerint a Moodle felületen elérhető kurzuskérelem űrlap kitöltésével küldjék meg számunkra. Ha az elearning kurzus nem kötődik Neptun kurzushoz, Neptun kódja nincs, elegendő egy "-" jellel jelölni annak hiányát.

Amennyiben utólag szeretnének majd kollégákat felvenni a kurzusokhoz, ezt önök is megtehetik.
Részletesebb információkat a kurzusok létrehozásához a Kurzuskérelem útmutatóban találnak.
Kérdés esetén az elearning@uni-mate.hu címen érhetnek el bennünket.

Elérhető a Moodle telefonos applikáció.
Belépés után a  tanulók a számukra elérhető kurzusokat tudják megtekinteni.
Megnyithatóak a SCORM csomagok, letölthető dokumentumok és a feladat típusú, illetve teszt tevékenységek is elérhetőek. A tanuló fel tud vele
feltölteni beadandó dokumentumot is.
Tanár nézetből néhány szempontból tud csak többet az applikáció. Például az oktató a beadott feladatokat megtekintheti és osztályozhatja, de a tartalmakat nem tudja szerkeszteni.
A Moodle alkalmazás leírása angol nyelven:
https://moodle.com/app/
 
Újdonságok:
 
Az e-learning használata oktatóknak című kurzusban elérhető két új útmutató:
Teszt és kérdésbank importálása
BBB felvételek importálása
 
 
 
                   
A kurzusokhoz ezentúl az oktatók is hozzá tudják rendelni kollégáikat szerkesztő tanári jogosultsággal, nem kell az adminisztrátorok segítségét kérni ez ügyben. 
 
Felhasználók beiratkoztatása / Szerep hozzárendelése/ keresőmezőbe az azonosító vagy név begépelése (Keresztnév, Vezetéknév sorrendben ),  találat kiválasztása rákattintással, majd ha minden felvenni kívánt személy ki van választva, a Felhasználók beiratkoztatása.
 
 
Módszertani segítség
 
Az e-learning működésével kapcsolatos kérdéseiket az elearning@uni-mate.hu címre küldhetik be. Ugyanitt lehet javaslatot tenni egyes témakörökben tartott konzultációk indítására is.
 
Rendszeriba, leállás, funkciók hibás működése esetén
 
bejelentéseiket elearning@uni-mate.hu címre várjuk. 
Hiba esetén kérjük, hogy pontos, részletes leírást adjanak, pl. melyik kurzusban hány órakor, milyen körülmények között jött elő a hiba, és mindenképp készítsenek teljes ablakos képernyőképet is a hibaüzenetről.
 
Jelszó miatti sikertelen belépés  esetén
 
próbálják megújítani jelszavukat a joker.uni-mate.hu oldalon. Ha ezzel nem oldódik meg a probléma, jelezzék a helpdesk@uni-mate.hu címen.
 
Névváltoztatást
 
is a helpdesk@uni-mate.hu címen kérhetnek. 
 
GYIK - utolsó módosítás 2021. február