MATE E-learning hírek

 
 
Újdonságok:
 
Az e-learning használata oktatóknak című kurzusban elérhető két új útmutató:
Teszt és kérdésbank importálása
BBB felvételek importálása
 
A kurzusokhoz ezentúl az oktatók is hozzá tudják rendelni kollégáikat szerkesztő tanári jogosultsággal, nem kell az adminisztrátorok segítségét kérni ez ügyben. 
 
Felhasználók beiratkoztatása / Szerep hozzárendelése/ keresőmezőbe az azonosító vagy név begépelése (Keresztnév, Vezetéknév sorrendben ),  találat kiválasztása rákattintással, majd ha minden felvenni kívánt személy ki van választva, a Felhasználók beiratkoztatása.
 
 
 
 
 
 
A kurzuskérelem űrlapon az oktatók neve mellett látható a MATE azonosító (vezetéknév 3 betűje és 4 szám) is, így könnyebben azonosítható minden kolléga. Ez különösen névegyezés esetén hasznos, vagy abban az esetben, ha valakinek van egy hallgatói, régi fiókja is(Neptun kódos), meg egy új, oktatói fiókja (MATE azonosítós). Ilyen esetben mindig a MATE azonosítós fiókot kell választani.
 
Kurzusmásolás esetén a kurzuskérelem űrlapon a választható kurzusok listája leszűkül, mindenkinek csak a saját korábbi kurzusai fognak megjelenni, ezek közül kell kiválasztani a másolandó kurzust.
Reméljük, hogy ezek a fejlesztések mindenki számára előnyösek lesznek.
 
 
A 2020/2021-es tanév első félévi kurzusait 2021. február 5-i dátummal lezárjuk.
 
Ebbe nem tartoznak bele az Újgenerációs kurzusok a Pályázati és intézményi koordináció, tanszéki oldalak, illetve a Felnőttképzés, szakképzés, tanfolyami képzések kurzusai.
Ez annak érdekében történik, hogy a bal oldali Navigáció blokkban ne jelenjenek meg többet a régi kurzusok, megkönnyítve felhasználóink eligazodását a rendszerben.
 
A kurzusok továbbra is elérhetőek lesznek az „Irányítópult /Kurzusáttekintés /Korábbi” kiválasztásával.
 
Előfordulhat, hogy egyes kurzusok kimaradtak ebből a beállításból, vagy éppenséggel le lettek zárva, pedig év végéig szükség lenne rájuk.
Ilyen esetben, kérjük, hogy jelezzék felénk, és megtesszük a szükséges beállításokat.
 
Részletesebb útmutatót találnak az Elearning használata oktatóknak című kurzusban.
                   
 
 
Kurzusok kérelmezése a tavaszi félévre
 
 
A kurzuskérelmeket beérkezési sorrendben teljesítjük.
 
Kérjük szíves segítségüket abban, hogy minél előbb kérelmezzék kurzusaik létrehozását.

Kérjük, hogy kurzus igényeiket lehetőség szerint a Moodle felületen elérhető kurzuskérelem űrlap kitöltésével küldjék meg számunkra.

Ha az e-learningben induló kurzusnak nincs neptun kódja, akkor az űrlapon egy "-" jellel elegendő jelezni ezt.
Ha az oktatás angol nyelven folyik, a kurzus címét is angolul kell írni a hallgatók könnyebb eligazodása érdekében.

A kurzuskérelem űrlap csak új, üres, vagy másolt tartalommal való kurzusok indítása céljára szolgál. Amennyiben utólag szeretnének újabb oktatókat felvenni egy kurzushoz, importálni adatokat, vagy összevonni kurzusokat stb., bármilyn módosítást kérni egy létező kurzusban, minden esetben az elearning@uni-mate.hu címre kell elküldeni a kérést.
Útmutató

 
Módszertani segítség
 
Az e-learning működésével kapcsolatos kérdéseiket az elearning@uni-mate.hu címre küldhetik be. Ugyanitt lehet javaslatot tenni egyes témakörökben tartott konzultációk indítására is.
 
Rendszeriba, leállás, funkciók hibás működése esetén
 
bejelentéseiket elearning@uni-mate.hu címre várjuk. 
Hiba esetén kérjük, hogy pontos, részletes leírást adjanak, pl. melyik kurzusban hány órakor, milyen körülmények között jött elő a hiba, és mindenképp készítsenek teljes ablakos képernyőképet is a hibaüzenetről.
 
Jelszó miatti sikertelen belépés  esetén próbálják megújítani jelszavukat a joker.uni-mate.hu oldalon. Ha ezzel nem oldódik meg a probléma, jelezzék a helpdesk@uni-mate.hu címen.
 
Névváltoztatást is a helpdesk@uni-mate.hu címen kérhetnek. 
 
GYIK - utolsó módosítás 2021. február
 
Útmutatók a BBB és Teams létrehozásához és beállításaihoz: