Könyvtári és levéltári szolgáltatások az ideiglenes zárvatartás ideje alatt

 
Könyvtári és levéltári szolgáltatások az ideiglenes zárvatartás ideje alatt
 
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről (484/2020. (XI. 10.)) szóló kormányrendelet értelmében a Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár zárva tart.
A zárvatartás ideje alatt a Könyvtár nem látogatható, a kizárólag helyben biztosítható könyvtári szolgáltatások és a személyes jelenlétet igénylő levéltári kutatószolgálat átmenetileg szünetelnek.

A Könyvtár által nyújtott szolgáltatások ebben az időszakban az alábbiak szerint módosulnak:
 
Beiratkozás
A Szent István Egyetem oktatói és hallgatói számára online beiratkozási lehetőséget biztosítunk, beiratkozáshoz az alábbi regisztrációs űrlap kitöltése szükséges:
Az online regisztrációs űrlap kitöltését követően munkatársaink a megadott e-mail címen visszaigazolják a beiratkozást. Az első kölcsönzéskor az olvasójegyet is átadjuk online regisztráló olvasóinknak.
A zárvatartás alatt lejáró olvasójegyeket az adatok elektronikus egyeztetésével meghosszabbítjuk.
 
Könyvkölcsönzés
Kölcsönzésre lehetőséget biztosítunk online kérésleadással és átvételi időpontegyeztetéssel.
Elektronikus könyvtári katalógusunk távolról is elérhető: http://opac3.godollo.uni-mate.hu/
Kölcsönzési igényét az olvasójegy számának megadásával és a kölcsönözni kívánt dokumentumok listájával jelezheti a konyvtar@lib.szie.hu e-mail címen. Munkatársaink kérését visszaigazolják, majd az előre egyeztetett időpontban átveheti könyveit a Könyvtár főbejáratánál az olvasójegy felmutatásával.
Az egyeztetett időpontban át nem vett könyveket nem tároljuk, újra kölcsönözhetővé válnak. A zárvatartás ideje alatt az előjegyzés szünetel.
 
Hosszabbítás
Az aktuális kölcsönzések lejárati idejéről minden olvasónk, oktató és hallgató egyaránt, automatikus emlékeztető e-mailt kap. A járványhelyzetre való tekintettel minden könyv kölcsönzési és hosszabbítási idejét egységesen 1 hónapra növeltük.
Kérjük, figyeljenek a határidőkre, nincs automatikus hosszabbítás.
A könyveket hosszabbítani online a könyvtári katalógus felületén bejelentkezve, vagy e-mailben a konyvtar@lib.szie.hu címen, valamint telefonon a 06-28/522-000/1173-as telefonszámon lehet.
 
Kölcsönzött könyvek visszaadása, tartozások rendezése
A kölcsönzött könyveket személyesen a Könyvtár főbejárata előtt kihelyezett könyvbedobó ládában lehet visszajuttatni vagy postai úton a Könyvtár címére (2100 Gödöllő, Páter Károly u. 1.) feladva.
A visszahozott könyveket 72 órára karanténba helyezzük, ezek kölcsönzésére csak a biztonsági idő letelte után van ismét lehetőség.
A kölcsönzött könyvekre 2020. november 11-től kezdődően nem számítunk késedelmi díjat, de a korábban keletkezett tartozások megmaradnak. A késedelmi díjakat a rendelet visszavonását követően lehet rendezni.
Könyvtári tartozással rendelkező záróvizsgázó hallgatóinkkal felvesszük a kapcsolatot és egyeztetjük a tartozás rendezésének lehetőségét.
 
Könyvtárközi kölcsönzés
A könyvtárközi kéréseket kizárólag e-mailben fogadjuk a konyvtarkozi@lib.szie.hu e-mail címen és egyedi elbírálás alapján teljesítjük.
 
Tájékoztatás, szakirodalom keresés
Az Egyetem által előfizetett szakirodalmi adatbázisok elérhetők távolról. A távoli elérés eduID azonosítással működik, az adatbázisokba az Egyetem hallgatói a Neptun kódjukkal, a dolgozók pedig egyetemi azonosítójukkal, és a hozzá tartozó jelszóval (JoKeR-en beállított) tudnak belépni.
 
Szakirodalom keresésével, adatbázisok használatával kapcsolatos kérdésekkel kereshetik munkatársainkat a tajekoztatas@lib.szie.hu e-mail címen.
 
Online kapcsolattartással működő további szolgáltatásaink:
 
MTMT adminisztrátori ügyelet: mtmt@lib.szie.hu, telefon: 06-28/522-000/1171
 
E-learning ügyintézés: elearning@szie.hu, telefon: 06-28/522-000/1177
 
Levéltári ügyfélszolgálat, elektronikus adatszolgáltatás: leveltar@lib.szie.hu
 
Kérjük Olvasóinkat, hogy a Szent István Egyetemen a koronavírus világjárvány rohamos terjedésére tekintettel bevezetett óvintézkedéseket szigorúan tartsák be az intézmény hallgatói és munkatársai egészségének megőrzése érdekében.