Cambridge University Press - Agriculture Collection

2018-tól a Szent István Egyetemen elérhetővé vált a Cambridge University Press kiadó Agriculture Collection elektronikus folyóiratcsomagja. A gyűjtemény az Egyetem számítógépeiről és saját számítógépről az egyetemi wifin keresztül az Eduroam azonosító használatával érhető el.
 
A Cambridge University Press a világ egyik legnagyobb tudományos kiadója, amelynek folyóiratai valamennyi tudományterületet lefednek. Az általuk szolgáltatott Agriculture Collection folyóiratcsomagban teljes szöveggel olvashatóak olyan tudományos rangos szakfolyóiratok, amelyek az agrártudományok különböző területeivel foglalkoznak. A gyűjtemény tartalma a kiadó Cambridge Core oldalán érhető el, amit úgy alakítottak ki, hogy a felhasználók könnyen és gyorsan megtalálják a számukra szükséges információkat.
 
Az Agriculture Collection folyóiratcsomag az egyetemi hálózaton a következő linken keresztül érhető el: https://www.cambridge.org/core
A Cambridge Core kezdő oldalán van lehetőség a folyóiratcsomag tartalmában keresést indítani vagy témakörök szerint böngészni. A létrehozott találati listák további kritériumok szerint szűkíthetők, majd a szükséges cikkek letölthetők.

Az előfizetés keretében elérhető folyóiratok:
 

Earth and Environmental Science Transactions of the Royal Society of Edinburgh
http://www.cambridge.org/core/product/identifier/TRE/type/JOURNAL

International Journal of Tropical Insect Science
http://www.cambridge.org/core/product/identifier/JTI/type/JOURNAL

Journal of Agricultural and Applied Economics
http://www.cambridge.org/core/product/identifier/AAE/type/JOURNAL

Journal of the Marine Biological Association of the United Kingdom
http://www.cambridge.org/core/product/identifier/MBI/type/JOURNAL

animal: The International Journal of Animal Biosciences
http://www.cambridge.org/core/product/identifier/ANM/type/JOURNAL

Az adatbázissal kapcsolatban köszönettel várjuk visszajelzéseiket a tajekoztatas@lib.szie.hu e-mail címre, kérdés esetén forduljanak a Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár tájékoztató könyvtárosaihoz.