Statisztikai források

Eurostat


Szolgáltató: Eurostat
Hozzáférés: http://ec.europa.eu/eurostat/data/database

Ismertetés: Az Eurostat az Európai Unió Statisztikai Hivatala, amelynek weboldalán az Unióval és a tagállamokkal kapcsolatos statisztikai adatbázis elérhető el. A rendszeresen frissülő adattáblák tematikus bontásban böngészhetők.

Bővebb ismertető

FAOSTAT


Szolgáltató: FAO
Hozzáférés: http://www.fao.org/faostat

Ismertetés: A FAOSTAT az egyik legnagyobb statisztikai adatbázis a mezőgazdaság és az élelmezés területéről. Idősoros adatokat tartalmaz a termelésről, a fogyasztásról, a kereskedelemről, a táplálkozásról, a halászatról, az erdészetről, a népességről és a földhasználatról 245 ország vonatkozásában.

Bővebb ismertető

KSH Digistat


Szolgáltató: KSH Könyvtár
Hozzáférés: http://konyvtar.ksh.hu/index.php?s=db_digistat

Ismertetés: A KSH Digistat adatbázison keresztül online statisztikai kiadványok érhetőek el, amelyek intézmények, területek és témakörök szerint böngészhetők.

Bővebb ismertető

KSH STADAT


Szolgáltató: Központi Statisztikai Hivatal
Hozzáférés: https://www.ksh.hu/stadat

Ismertetés: A STADAT táblarendszer a KSH által gyűjtött, illetve más szervezetektől átvett legfontosabb adatokat, mutatókat tartalmazza. Az áttekinthetőség érdekében hét nagy témakör szerint böngészhetők az adattáblák.

Bővebb ismertető

OECD Stat


Szolgáltató: OECD
Hozzáférés: http://stats.oecd.org/

Ismertetés: Az OECD. Stat weboldalon keresztül az OECD tagállamairól és néhány kiválasztott nem tagállamról érhetőek el tematikus bontásban statisztikai adatok.

Bővebb ismertető

UNECE – Statistical Database


Szolgáltató: UNECE
Hozzáférés
: http://w3.unece.org/PXWeb/en

Ismertetés: Az UNECE Statistical Database strukturált statisztikai adatokhoz ad hozzáférést. Az adatok témakörök, időpontok és országok szerint is böngészhetők.

Bővebb ismertető