A 120 éve született Páter Károly (1900-1964) tiszteletére

 
A 120 éve született Páter Károly (1900-1964) tiszteletére
 
2020-ban jelentős évfordulókat ünnepel a Szent István Egyetem: az egyetemi szintű agrárképzés 100., az első önálló agráregyetem létesítésének 75. és a Szent István Egyetem fennállásának 20. évfordulóját. Ünnepeljük az agrárképzést formáló, iskolateremtő professzorainkat is, most, márciusban Páter Károly egyetemi tanárt, talajvegyészt, a mezőgazdasági tudományok kandidátusát születésének 120. évfordulóján.
Nevét szinte mindenki ismeri, aki ellátogat az Egyetem róla elnevezett utcában működő Gödöllői Campusára. De tudja-e mindenki a szakmán és a volt tanítványokon kívül, ki is volt Páter Károly?
 
Az itt közölt Páter Károlyra emlékező tanulmány [1] bemutatja a neves professzor példaértékű, tiszteletre méltó életútját, oktatói és tudományos munkásságát.
 
A tanulmányban közölt fotók
 
 
 
 
Megjegyzés: Az 1. és 2. fotó a SZIE Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár tulajdonát képezi (szerzői jogi védelem alatt állnak). A 3. és 4. fotó a szerző felvétele.
 
 

[1] Koósné Török Erzsébet: A 120 éve született Páter Károly (1900–1964) tiszteletére. Kézirat. Közreműködők: Katona Adrienn és Urbán Katalin. Fotó: SZIE Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár fotótára (a Páter Károly-emlékérem és az emléktábla a szerző felvétele).